Wie is de schepper van Jan Patat?

Posted by frans on 08-09-2021

In de volksmond, liever gezegd onder groothandels die hem verkopen, staat hij bekend als Jan Patat. Het frietetende zak-patat-mannetje dat al ettelijke tientallen jaren als stoepbord bij cafetaria’s en kramen in ons land te vinden is.

Frietliefhebber Jacco Eikenaar is op zoek naar de geestelijk vader of moeder van Jan Patat.

Eikenaar richtte zich onlangs tot Frituurwereld, het Nederlands Frituurcentrum en vakvereniging ProFri met de vraag naar de herkomst van Jan Patat.

Eerder al stak hij zijn licht op bij onder meer Decolife, leverancier van Jan Patat en andere blikvangende beelden van polyester.

De deskundigen uit de frituursector moesten Eikenaar het antwoord schuldig blijven. Maar Frituurwereld helpt de frietliefhebber Jacco graag bij zijn zoektocht naar het antwoord.

Daarom deze oproep: weet jij wie deze originele versie van Jan Patat – er zijn ook de nodige andere patatfiguurtjes in de omloop – oorspronkelijk heeft ontworpen? Stuur jouw reactie naar info@frituurwereld.nl en wij brengen je in contact met Jacco. Eikenaar schrijft nog: “We zijn allemaal groot fan van frituren en de frituurcultuur. We hopen dus dat u ons kunt helpen bij deze vraag!”